عمومی, مقالات پیلار تجارت

صفر تا صد قوانین واردات کالا به ایران را از پیلار بیاموزید

صفر تا صد قوانین واردات کالا

در این مقاله، به تجزیه و تحلیل قوانین و مراحل واردات کالا از سوی شرکت پیلار تجارت که یک شرکت معتبر وارد کننده محصولات و مواد اولیه شیمیایی است، می‌پردازیم. این قوانین شامل دستورالعمل‌ها، ممنوعیت‌ها و سایر مقررات مرتبط با واردات محصولات می‌شود. مطالعه دقیق این قوانین به شما به عنوان یک تاجر بازار، کمک می‌کند تا به صورت موفق‌تر و با اطلاعات دقیق‌تری در زمینه واردات عمل کنید. پس این فرصت را از دست ندهید و این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

تعریف واردات

واردات به خرید کالاهای تولید یا ساخته شده در کشور خارجی و ورود آنها به قلمرو گمرکی کشور مقصد اطلاق می‌شود. این عمل معمولاً به دلیل عدم امکان تهیه بعضی کالاها یا عدم مقرون به صرفه بودن تولید آنها در کشور مورد نظر انجام می‌شود. بسیاری از کشورها سعی دارند با تعادل مناسبی در واردات و صادرات، اقتصاد خود را تنظیم و تعادلی موجودی بین این دو ایجاد کنند. اقتصادی سالم و پایدار هست که صادرات بیشتری نسبت به واردات داشته باشد، که معمولاً این امر به عنوان یک نشانه از اقتصاد پویا شناخته می‌شود.

انواع تقسیم بندی واردات

در زمینه بازرگانی خارجی، پنج نوع واردات وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  1. واردات مستقیم: ورود کالاها به کشور مقصد از سوی تاجران یا واردکنندگان بدون واسطه‌های میانی.
  2. واردات موقت: ورود کالاها به کشور به صورت موقت برای استفاده موقت یا نمایش در نمایشگاه‌ها و رویدادهای خاص.
  3. واردات مشترک: همکاری چندین شرکت در یک فرآیند واردات به منظور بهبود هزینه‌ها یا بهره‌وری.
  4. واردات نمایندگی: ورود کالاها به کشور توسط نماینده‌ها یا دیگر افراد حقیقی یا حقوقی به نمایندگی از شرکت‌های خارجی.
  5. واردات خدمات: واردات خدمات از جمله مشاوره، حمل‌ونقل، و خدمات فنی از کشورهای دیگر.

 واردات قطعی چیست؟

واردات قطعی، بر اساس شیوه پرداخت قیمت کالا، به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. این روش‌ها عبارتند از:

  1. واردات از محل ارز خریداری‌شده از سیستم بانکی جهت گشایش اعتبار
  2. واردات با ارز آزاد جهت گشایش اعتبار
  3. واردات در مقابل صادرات از محل پروانه صادراتی (لاشه صادراتی) به نام شخص صادرکننده (غیرقابل واگذاری)
  4. واردات در مقابل صادرات با ارائه پروانه صادراتی (لاشه صادراتی) به نام شخص صادرکننده یا به نام دیگری با واگذاری رسمی (حق واگذاری به غیر برای یک‌بار وجود دارد.)
  5. واردات بدون انتقال ارز از محل سرمایه‌گذاری خارجی پس از تأیید وزارت امور اقتصادی و دارائی
  6. واردات بدون انتقال ارز از محل فهرست اقلام مجاز اعلام‌شده.

واردات موقت کالا به چه معناست؟

ورود موقت یک رویه گمرکی است که بر اساس آن، مجاز است کالاهای معینی تحت شرایط خاص به‌طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شوند. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که توسط گمرک ایران تعیین شده باشد، بدون ایجاد تغییری در آن، خارج گردند. تغییرات ناشی از استهلاک از این حکم مستثنا است.

مواردی که ممکن است تحت این رویه واردات موقت شوند، شامل:

  1. کالاهای موردنیاز برای عرضه در نمایشگاه‌ها.
  2. دستگاه‌های فیلم‌برداری و عکس‌برداری هوایی و متعلقات آن‌ها پس از اخذ موافقت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
  3. دستگاه‌های مطالعات علمی، آموزشی، تربیتی، فنی و مهندسی نقشه‌برداری.
  4. دستگاه‌های ساخت و ساز مانند دستگاه‌های سدسازی، اسکله‌سازی، لایروبی، راه‌سازی، حفاری، استخراج و اکتشاف و پروژه‌های خاص.
  5. دستگاه‌های نصب و راه‌اندازی کارخانه‌ها و تأسیسات صنعتی و مشابه آن‌ها.
  6. دستگاه‌های تعمیر ماشین‌آلات و تجهیزات.
  7. وسایل نقلیه شخصی و هواپیماهای شخصی برای افراد غیرمقیم ایران برای استفاده شخصی و ظروف چند بار مصرف.
  8. کالاهای تابع قراردادها و موافقت‌نامه‌های گمرکی بین‌المللی که دولت جمهوری اسلامی ایران به آنها پیوست کرده است.
  9. وسایل امدادی برای کمک به بشردوستانه‌ها.
  10. ظروف و لفاف‌های آماده برای بسته‌بندی کالاهای صادراتی.
  11. هواپیماها برای مأموریت‌های خدماتی نظیر سم‌پاشی و مسافری.

بازرگانی پیلار

واردات مشترک چیست؟

واردات مشترک، یک رویکرد در بازرگانی است که در آن چندین شرکت به صورت هماهنگ و همکاری با یکدیگر، کالاها را به کشور مقصد وارد می‌کنند. در این حالت، تاجران یا واردکنندگان از تجربیات و منابع مالی مشترک برخوردار می‌شوند تا فرآیند واردات بهینه‌تر و هزینه‌ای کمتر انجام شود. این رویکرد معمولاً در مواردی که نیاز به همکاری و تقسیم مخاطرات و هزینه‌ها بیشتر است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

واردات مشترک ممکن است در مواقعی که کالاها به مقدار زیاد و با ارزش بالا وارد می‌شوند، به دلیل افزایش امکانات مالی و تجربیات تاجران، تصمیم به همکاری بگیرند. این رویکرد به تاجران امکان می‌دهد تا با بهره‌گیری از تخصص و منابع یکدیگر، بهترین شرایط و مزایا را در فرآیند واردات به دست آورند و همچنین ریسک‌های مالی و عملیاتی را کاهش دهند.

واردات نمایندگی چیست؟

واردات نمایندگی یک نوع تعامل تجاری است که در آن یک شخص یا شرکت به عنوان نماینده، بدون اینکه مالک کالا باشد، کالاها را از یک کشور خارجی به کشور مقصد وارد می‌کند. در این حالت، نماینده به عنوان واسطه‌ای بین تولیدکننده (فروشنده) و مشتریان در بازار مقصد عمل می‌کند.

نماینده در فرآیند واردات نقش مهمی دارد و معمولاً به دلیل داشتن اطلاعات تخصصی در زمینه‌ای خاص یا دسترسی به بازارهای خاص، انتخاب می‌شود. این رویکرد برای تسهیل واردات کالاها، افزایش فروش و ایجاد حضور قوی در بازارهای جدید استفاده می‌شود.

واردات نمایندگی ممکن است به صورت انحصاری یا غیرانحصاری انجام شود. در انحصاری بودن نمایندگی، نماینده حق دارد تنها محصولات تولیدکننده خاصی را به کشور مقصد وارد کند، در حالی که در غیرانحصاری بودن، ممکن است نماینده محصولات چندین تولیدکننده را به کشور مقصد وارد کند. این رویکرد به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد که بدون حضور مستقیم در بازار، با استفاده از نمایندگی، محصولات خود را به فروش برسانند. مثل همین نمایندگی ماشین‌های چینی.

واردات خدمات چیست؟

واردات خدمات به معنای دریافت و استفاده از خدمات ارائه شده از کشورهای دیگر است. این نوع واردات معمولاً مرتبط با انتقال تخصص، تجربیات، یا خدمات فنی از یک کشور به کشور دیگر است و در مقابل پرداخت مبلغی به عنوان مقابل خدمات دریافتی انجام می‌شود.

مثال‌هایی از واردات خدمات شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. مشاوره فنی: دریافت مشاوره تخصصی از افراد یا شرکت‌های خارجی در زمینه‌های مختلف مانند مهندسی، IT، حسابداری، بازاریابی و …
  2. خدمات حمل و نقل: انجام خدمات حمل و نقل بین‌المللی توسط شرکت‌های حمل و نقل خارجی.
  3. برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار: استفاده از توانمندی‌های برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار از کشورهای دیگر.
  4. خدمات مالی: دریافت خدمات مالی مانند حسابداری، مالیاتی، یا مدیریت مالی از شرکت‌های مالی خارجی.
  5. آموزش و آموزش‌های تخصصی: شرکت در دوره‌ها و آموزش‌های تخصصی از کشورهای دیگر.

واردات خدمات از نظر اقتصادی نقش مهمی در توسعه و بهبود کسب‌وکارها ایفا می‌کند، زیرا این امکان را فراهم می‌آورد که از تخصص و تجربیات کشورهای دیگر بهره‌مند شویم و خدمات با کیفیت بالا را در اختیار داشته باشیم.

ترانزیت داخلی

این عبارت به کالاهایی اشاره دارد که هنوز به ترخیص گمرکی نرسیده‌اند و از گمرکی مجاز به حمل و نقل به گمرک دیگری منتقل می‌شوند. به عنوان مثال، ماشین‌های وارداتی که از بندرعباس وارد شده‌اند ممکن است به سمت گمرک شهریار برای ترخیص کالا ارجاع شوند.

 ترانزیت خارجی

ترانزیت خارجی به ورود کالای خارجی به یک کشور به منظور عبور از یک نقطه مرزی و خروج از نقطه مرزی دیگر اشاره دارد. این نوع کالاها جزء واردات و صادرات قطعی محسوب نمی‌شوند. به عبارت دیگر، کالایی که به صورت ترانزیت از یک کشور عبور می‌کند، در مرزهای مبدأ و مقصد ترانزیت شده و در مسیری که در قالب حمل‌ونقل دریایی، هوایی یا زمینی قرار دارد، به کشور ثالث صادر می‌شود.

این نوع کالاها از حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض معاف هستند، اما مشمول پرداخت هزینه‌های گمرکی می‌شوند. این پرداخت‌ها بر اساس مقررات مربوط به ترانزیت و قراردادهای ممکن است. به عنوان مثال، وسایل نقلیه‌ای که بدون بار و مسافر از کشور وارد و برای ترانزیت اظهار شده و از یک نقطه خارج می‌شوند، نیاز به اظهارنامه ترانزیت جداگانه و پروانه ترانزیت جداگانه دارند.

در مواردی که ترانزیت تحت قراردادها یا توافق‌نامه‌های دولتی با دیگر کشورها صورت گرفته باشد، مقررات مشخص در آن قراردادها به کار خواهند رفت.

روش‌های بین المللی حمل محموله‌های صادراتی و وارداتی چگونه است؟

در ادامه به معرفی و بررسی روش های بین المللی حمل محموله‌های صادراتی می پردازیم.

روش‌های بین المللی حمل محموله‌های صادراتی

گروه E – تحویل کالا در نقطه عزیمت در مبدأ

نام لاتین:  Ex Worksمخفف:

EXW

تحویل کالا در نقطه عزیمت در مبدأ یا محل کار

گروه F – تحویل کالا به خریدار بدون پرداخت کرایه حمل در مبدأ

نام لاتین:  Free Carrier

مخفف:

FCA

به تحویل کالا به حامل در محل مبدأ اطلاق می‌شود. در این شرایط، فروشنده تا زمان تحویل به حامل مسئول است و بعد از آن مسئولیت بارگیری و حمل به عهده خریدار می‌آید. هزینه‌های حمل و بیمه نیز به عهده خریدار است.
نام لاتین:  Free Alongside Shipمخفف:

FAS

به تحویل کالا در کنار کشتی در محل مبدأ اشاره دارد. در این شرایط، فروشنده تا زمان تحویل کالا در کنار کشتی مسئول است و پس از آن، مسئولیت بارگیری و حمل به عهده خریدار می‌آید. هزینه‌های حمل و بیمه نیز به عهده خریدار است. این شرایط به خصوص در معاملات دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نام لاتین:  Free On Board

مخفف:

FOB

به تحویل کالا بر روی کشتی در محل مبدأ اشاره دارد. در این شرایط، فروشنده تا زمان بارگذاری کالا بر روی کشتی در بندر مبدأ مسئول است، و پس از آن، مسئولیت حمل و بارگیری به عهده خریدار می‌افتد. هزینه‌های حمل و بیمه نیز به عهده خریدار است. این اصطلاح معمولاً در معاملات دریایی استفاده می‌شود.

گروه C – تحویل کالا در مبدأ به خریداربا پرداخت کرایه حمل

نام لاتین:  Cost and Freight

مخفف:

CFR

به تحویل کالا با هزینه حمل و بیمه تا نقطه مقصد اشاره دارد. فروشنده مسئول هزینه‌های حمل و بیمه تا مقصد است و کالا را بر روی کشتی در مبدأ بارگذاری می‌کند. پس از بارگذاری، مسئولیت بارگیری و حمل کالا به عهده خریدار می‌افتد.
نام لاتین: Cost, Insurance and Freightمخفف:

CIF

به تحویل کالا با هزینه حمل، بیمه، و هزینه‌های مربوط به کشتی تا نقطه مقصد اشاره دارد. فروشنده مسئول هزینه‌های حمل و بیمه تا مقصد است و کالا را بر روی کشتی در محل بارگذاری می‌کند. پس از بارگذاری، مسئولیت بارگیری و حمل کالا به عهده خریدار می‌افتد.

نام لاتین:  Carriage Paid To

مخفف:

CPT

به تحویل کالا با هزینه حمل تا نقطه مقصد اشاره دارد. فروشنده مسئول هزینه حمل تا مقصد است و کالا را بر روی حمل‌ونقل می‌گذارد. پس از تحویل به حامل، مسئولیت بارگیری، حمل، و تخلیه کالا به عهده خریدار می‌افتد.
نام لاتین:  Carriage and Insurance Paid toمخفف:

CIP

به تحویل کالا با هزینه حمل و بیمه تا نقطه مقصد اشاره دارد. فروشنده مسئول هزینه حمل و بیمه تا مقصد است و کالا را بر روی حمل‌ونقل می‌گذارد. پس از تحویل به حامل، مسئولیت بارگیری، حمل، تخلیه، و بیمه کالا به عهده خریدار می‌افتد.

گروه D – تحویل کالا در مقصد

نام لاتین:  Delivered at Frontier

مخفف:

DAF

به تحویل کالا تا مرز مقصد با هزینه حمل اشاره دارد. پس از تحویل به مرز، مسئولیت بارگیری، حمل، تخلیه، و ورود به داخل کشور خریدار به عهده خریدار می‌افتد.

نام لاتین:  Delivered Ex Shipمخفف:

DES

به تحویل کالا در بندر مقصد (در کشتی و آماده برای تخلیه) می‌پردازد. هزینه تحویل در بندر به عهده فروشنده است، اما هزینه‌های حمل، بیمه، و تخلیه از مرکب به عهده خریدار می‌باشد. پس از تحویل در بندر، مسئولیت بارگیری، حمل، بیمه، و تخلیه کالا به عهده خریدار می‌افتد.

نام لاتین:  Delivered Ex Quay

مخفف:

DEQ

به تحویل کالا در صف کشتی در بندر مقصد اشاره دارد. هزینه تحویل در صف کشتی به عهده فروشنده است، اما هزینه‌های حمل، بیمه، تخلیه از قایق، و ورود به ساحل به عهده خریدار می‌باشد. پس از تحویل در صف کشتی، مسئولیت بارگیری، حمل، بیمه، تخلیه از قایق، و ورود به ساحل به عهده خریدار می‌افتد.
نام لاتین:  Delivered Duty Unpaidمخفف:

DDU

به تحویل کالا به مقصد مشخص می‌پردازد. هزینه تحویل به عهده فروشنده است تا جایی که کالا به مقصد نهایی تحویل داده شود. اما هزینه‌های مربوط به واردات، گمرک، مالیات و دیگر هزینه‌های مرتبط با تعرفه و مقررات واردات به عهده خریدار می‌باشد. پس از تحویل به مقصد نهایی، مسئولیت بارگیری، حمل داخلی، و تخلیه کالا به عهده خریدار می‌افتد.

نام لاتین:  Delivered Duty Paid

مخفف:

DDP

به تحویل کالا به مقصد مشخص می‌پردازد. در این حالت، فروشنده مسئول تحویل کالا به مقصد نهایی است و همه هزینه‌های مرتبط با واردات، از جمله گمرک، مالیات و سایر هزینه‌ها را پرداخت می‌کند. پس از تحویل، مسئولیت بارگیری، حمل داخلی، و تخلیه کالا به عهده خریدار می‌افتد.

ممنوعیت‌های وارداتی و صادراتی براساس کتاب قانون مقررات صادرات و واردات

با توجه به ماده 122 قانون امور گمرکی کشور، کالاهای وارداتی منع شده از کشورهای دیگر به ایران به شرح زیر می‌باشد:

  1. کالاهایی که از نظر شرع اسلامی حرام اعلام شده باشد، مانند: گوشت خوک.
  2. واردات فلش، سی‌دی، دی‌وی‌دی و هم‌خانواده آن‌ها که می‌توانند حامل صوت و تصویر و فیلم‌هایی باشند که خلاف شئونات اسلامی و قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
  3. کالاهایی که با تصویب نامه‌های قانونی ممنوع است، مانند: واردات اسلحه، باروت، مواد منفجره و محترقه، گلوله، دینامیت، چاشنی و تمامی مهمات جنگی.
  4. واردات انواع کالاهایی که قابلیت کنترل و شنود اطلاعات را دارند، چه با سیم و چه بدون سیم، و یا دستگاه‌هایی که در جهت اهداق جاسوسی به کار برده می‌شود (تنها با موافقت وزارت اطلاعات).
  5. واردات انواع مواد مخدر و روان‌گردان و دست سازه‌هایی از این دست.
  6. واردات انواع دستگاه‌های مخصوص عکاسی و یا فیلم‌برداری هوایی.
  7. اسکناس‌های خارجی، تمبر، و بلیط‌های بخت آزمایی یا لاتاری.
  8. کالاهایی که تلاش شده است به هر صورتی (نام، نشانی یا در لفافه) سعی در ایجاد زمینه اغفال خریدار و مصرف‌کننده نسبت به سازنده، محل ساخت، خواص و یا مشخصات اصلی کالا داشته باشند.
  9. کالاهایی که می‌توان در کشور خود آن‌ها را تولید کرد و با استفاده از آن‌ها از تولید ملی حمایت کرد.
  10. مواد غذایی از جمله کره، پنیر، عسل طبیعی، زعفران، سوسیس، ژامبون و آرد گندم.
  11. هود آشپزخانه.
  12. لباس و منسوجات.
  13. ابزارهای کار، لوازم مورد استفاده در ساخت و ساز مسکن و خودرو.
  14. کفش و کیف و دیگر وسایل چرمی.
  15. لوازم آرایشی و بهداشتی، انواع دستگاه‌های موزدایی و دستگاه‌های آرایش مو.
  16. انواع گاو صندوق، انواع قفسه بایگانی.
  17. ابزارهای باغبانی، کلنگ‌ها و قیچی باغبانی.
  18. صنایع دستی مانند ظروف قلم‌زنی و میناکاری شده.
  19. فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره.
  20. انواع مبلمان و وسایل چوبی.
  21. دسته بازی و سایر کنسول‌های بازی.

به دلیل تحریم‌ها، 142 قلم کالا جدید نیز ممنوع واردات شده‌اند و تعداد کالاهای ممنوع وارداتی به 150 قلم افزایش یافته است.

صادرات کالاهای زیر از ایران به کشورهای دیگر مطابق قانون 126 امور گمرکی ممنوع است:

  1. کالاهایی که صادرات آن‌ها مخالف با شرع اسلام و قوانین دولت است.
  2. اشیا عتیقه یا میراث فرهنگی که توسط سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ممنوع شده‌اند.
  3. محصولات دامی، نباتی و گونه‌های جانوری.
  4. محصولات غذایی مانند ذرت، گندم، آرد، جو، جو دوسر، دانه‌های روغنی، روغن خام، روغن پالم، یونجه، کاه، پودر ماهی و گوشت، انواع سبوس، سویا، سایر کنجاله‌ها، تفاله‌ها، خوراک آبزیان، افزودنی خوراکی آبزیبان و …
  5. شیرخشک، تیشو، چای فله‌ای، کره بسته‌بندی، لاستیک و تایر فرسوده.
  6. دفترچه مشق و حسابداری، شکر خام و شکر سفید، کیسه‌های بسته‌بندی، مرغ زنده و گوشت مرغ، گوشت منجمد.
  7. سیب زمینی و پیاز.

آشنایی با مراحل واردات کالا

همانطور که گفته شد، برای انجام فرآیندهای مربوط به واردات کالا، علاوه بر شناخت قوانین و مقررات تدوین شده در این زمینه، لازم است که واردکننده کالا با مراحل انجام این عملیات و چگونگی فرآیند اجرایی این کار آشنا باشد و تجربه کافی در این امور را داشته باشد. در این بخش، به شرح مختصری از مراحل گام به گام عملیات واردات کالا می‌پردازیم:

 مرحله یک: اخذ کارت بازرگانی

دریافت کارت بازرگانی اولین مرحله برای انجام واردات کالا است. می‌تواند در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر شود.

 مرحله دو: انتخاب حوزه فعالیت

تعیین زمینه و حوزه فعالیت برای واردات کالا؛ مثلاً تصمیم بر ارتباط با یک یا چند کشور یا محصول خاص.

 مرحله سه: آشنایی با قوانین و مقررات

مطالعه و آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به تجارت خارجی و واردات کالا در کشورهای مختلف.

 مرحله چهار: انتخاب کشور و کالا

بررسی کشورهای مختلف و انتخاب محصولات وارداتی مورد نظر.

 مرحله پنج: درخواست ارسال پیش‌فاکتور یا پرفرما

ارتباط با فروشندگان برای درخواست پیش‌فاکتور یا پرفرما؛ سندی که در آن مشخصات کامل کالاها ذکر می‌شود.

 مرحله شش: ثبت سفارش

ثبت درخواست واردات کالا در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ بررسی و تایید امکان واردات.

 مرحله هفت: تخصیص ارز و پرداخت بین‌المللی

تهیه ارز مورد نیاز برای پرداخت به فروشنده در کشور مبدأ؛ ترتیبات مالی و پرداخت بین‌المللی.

 مرحله هشت: حمل و نقل و بیمه کالا

انتخاب روش حمل‌ و نقل کالا؛ برگزاری حمل و بیمه‌نامه‌های مورد نیاز.

 مرحله نهم: ترخیص کالا از گمرک

مراجعه به گمرک برای ترخیص کالا؛ ارائه مدارک مورد نیاز.

 مرحله ده: تحویل کالا

دریافت کالا و انجام مراحل نهایی تحویل.

بهترین راه برای انجام مراحل واردات کالا چیست؟

در پایان باید توجه داشت که با آشنایی به مراحل و قوانین مربوط به واردات کالا، می‌توان به راحتی اقدام به واردات هر نوع کالایی نمود و همچنین تجارت خود را گسترش داد. اما باید به یاد داشت که انجام این مراحل تنها به زبان راحت بوده و به لحاظ عملی کار دشوار و پیچیده‌ای است. بنابراین، برای انجام بهترین فرآیندهای مربوط به واردات کالا، بهتر است از متخصصین مجرب در این زمینه کمک بگیرید. افرادی که علاوه بر شناخت قوانین و مراحل واردات کالا، با قوانین و مقررات بین‌المللی آشنا بوده و تجربه کافی در این زمینه را دارند. شرکت بازرگانی پیلار تجارت یکی از این شرکت‌هایی است که می‌تواند در زمینه واردات مواد اولیه شیمیایی به شما کمک کند.

پیلار تجارت وارد کننده مواد شیمیایی صنایع رنگ ، رزین ، شوینده ، چسب ، لاستیک ، پلاستیک ، پی وی سی ، پلیمری ، دارویی ، تزیینی و بهداشت برای اولین بار در سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرد ، در ابتدا این شرکت به امور واسطه گری فروش مواد شیمیایی مشغول شد و از سال 1384 به واردات مواد شیمیایی از اروپا و آسیا پرداخت ، پیلار تجارت از سال 1390 افتخار دارد تا با فروش بدون واسطه مواد شیمیایی ، بهترین کیفیت را در کنار ارزانترین قیمت به شما عرضه دارد.

پیلار تجارت وارد کننده مستقیم مواد اولیه کارخانجات ( رنگ سازی ، چسب ، چرم ، رزین ، لاستیک ، پلاستیک ، شوینده تزیینی و دارویی )بدون هیچ واسطه ای و با بهترین قیمت آماده همکاری با شما عزیزان می باشد.

شرایط واردات برای شرکت های وارد کننده

شرکت‌های واردکننده باید تسلط کافی به قوانین و مقررات واردات کشور داشته باشند. تجارت نیازمند کسب اطلاعات کافی از قوانین است، به خصوص اینکه قوانین و مقررات این حوزه به روز رسانی می‌شوند و متناسب با نیازهای روز تغییر می‌کنند.

یک واردکننده باید به قوانین کلی و پایه‌ای و همچنین به تغییرات در مقررات جزئی تسلط داشته باشد. این تسلط به قوانین واردات کالا به ایران، در حوزه تخصصی شرکت‌های خدمات بازرگانی قرار دارد.

واردکننده کالا باید با بسیاری از امور مانند تجارت، بانکداری بین‌الملل، حمل و نقل بین‌المللی، ترخیص کالا، امور گمرکی، و نحوه تخصیص ارز و … آشنایی کامل داشته باشد.

سوالات متداول قوانین واردات کالا

کالاهای مرجوعی چگونه کالاهایی هستند؟

کالاهایی وجود دارند که وارد کشور شده و به دلایل مختلف به خارج از کشور بازگردانده می‌شوند. این کالاهای مرجوعی در اصل به عنوان بخشی از واردات غیرقطعی و موقت مورد طبقه‌بندی قرار می‌گیرند.

بسته‌های کالای مرجوعی، در داخل محفظه بار وسیله نقلیه‌ای که در گمرک‌های داخلی اظهار می‌شود، با پلمب‌گذاری می‌شوند. سپس با الصاق یک نسخه از اظهارنامه به این بسته‌ها و صاحب کالا، پروانه مرجوعی داده می‌شود. یک نسخه از اظهارنامه فوراً و به صورت مستقیم به عنوان گمرک مرزی که کالا از آنجا خارج می‌شود ارسال می‌شود و نسخه دیگر برای بایگانی ذخیره می‌شود.

صاحب کالای مرجوعی ملزم است تا حداکثر یک ماه پس از انقضاء مهلت مقرر، نسخه گواهی‌شده اظهارنامه را به گمرک صادرکننده ارائه کرده و پروانه مرجوعی جهت ابطال تضمین تحویل را نیز ارائه نماید. گمرک مرادف بعد از دریافت اطلاعات و اگر کالای مرجوعی به آن گمرک تحویل داده نشده باشد (به‌جز موارد غیرعمدی)، متناسب با شرایط، اقدامات لازم را برای وصول و واریز تضمین یا اجرای مقررات قاچاق انجام خواهد داد.

حقوق گمرکی چیست؟

هر سال، حقوق گمرکی برای واردات و صادرات کالا توسط کمیسیون ماده 1، به تصویب هیئت دولت می‌رسد و در پیوست کتاب مقررات صادرات و واردات درج و منتشر می‌شود. این حقوق گمرکی شامل مالیات و عوارضی است که دولت به دلیل مالی، حمایتی یا ترکیبی از آن‌ها از کالاهای وارداتی و یا صادراتی دریافت می‌کند. حقوق گمرکی ممکن است براساس ارزش کالا دریافت شود که در این صورت آن را “تعرفه ارزشی” نامند و با روش‌های مختلف محاسبه و دریافت می‌شود.

قوانین واردات به منطقه آزاد چگونه است؟

واردات هر نوع کالای تجاری از کشورهای خارجی به مناطق آزاد ممنوعیتی ندارد. با این حال، با وجود گمرک‌های مستقر در مناطق آزاد، در جهت واردات و صادرات کالاها، از آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات کشور پیروی می‌شود.

چنانچه از قوانین و مقررات واردات پیروی نکنیم، چه جرایمی در انتظار ماست؟

در صورتی که یک یا چند بخش از قوانین و مقررات واردات و صادرات را رعایت ننمایید، احتمالاً کالای شما به عنوان یک کالای قاچاق محسوب و با شما به عنوان یک قاچاقچی برخورد خواهد شد. میزان جدیت این برخورد به نوع کالا و حجم آن بستگی دارد. در صورتی که کالای وارده یا صادره ممنوع نباشد و عدم پیروی از قوانین واردات به دلیل یک اشتباه یا عدم آگاهی صورت گرفته باشد، برخورد با شما ممکن است به نحوی سختگیرانه‌تر نباشد. این ممکن است شامل پرداخت جریمه نقدی و یا عدم اجازه ورود کالا به کشور باشد.

ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات چیست؟

ماده 38 آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات بیان می‌کند: “واردات مقطعی کالا به صورت بدون انتقال ارز” به معنای این است که در این حالت، انتقال ارز از کشور برای واردات کالاها قابل قبول نمی‌باشد.

 

بیشتر بخوانید